Uncategorized

Dakisolatie betekent besparen

/

Een woning zonder de juiste of helemaal geen dakisolatie is een gemiste kans voor comfort en besparing op de energierekening. Met de juiste isolatie kan er namelijk jaarlijks honderden euro’s bespaard worden aan stookkosten.

Bijna alle daken van de woningen in Nederland zijn geïsoleerd, fijn. Maar helaas zijn de meeste onvoldoende geïsoleerd. Het is daarom zeker de moeite waard om het dak van je woning eens te controleren.  Wellicht is het mogelijk het dak zonder al te veel rompslomp te isoleren, zodat je snel kan genieten van alle voordelen die hierbij komen kijken.

Omdat het rendement op dakisolatie te vergelijken is met 9% rente op een spaarrekening is het dus een zeer goede keuze. Het bespaart niet alleen geld het verhoogt ook het wooncomfort in de woning en als knal op de vuurpijl zorgt het voor een verhoging van de woningwaarde.

Uiteraard is het mogelijk het dak van je woning zelf te isoleren met isolatiemateriaal. Als gespecialiseerd isolatiebedrijf raden we het niet aan gezien het zeer belangrijk is dat het product juist wordt gemonteerd. Naast de juiste montage is de isolatiewaarde van het product ook zeer belangrijk.

Heeft u een plat dak laat dan de klus  sowieso over aan een gespecialiseerd bedrijf. Bij een platdak moet het dak aan de buitenkant worden geïsoleerd en dat is een behoorlijke klus. Kies je er toch voor om het dak vanuit de binnenzijde te isoleren is de kans op vocht en schimmel zeer groot.

Zoals we al zeiden zijn er veel woningen al geïsoleerd maar onvoldoende. Gelukkig is er altijd een manier om de bestaande isolatie te verbeteren. Dit kan door extra isolatiemateriaal toe te voegen of de oude te verwijderen en een geheel nieuw product aan te brengen.

Voor dakisolatie kunt u de volgende richtlijnen aanhouden voor de isolatiewaarde. Matige isolatie heeft een waarde van 1,5 opvolgend komt de goede isolatie met een waarde van 2,5. Een zeer goede isolatie begint met een waarde van 4,0.