blog

Welkom!

cbdolie
/

Welkom op mijn blog van hopje.be. Ik ben Suus 22 jaar oud e studeer in Utrecht. Doormiddel van dit blog wil ik jullie meenemen in mijn verhalen die ik heb meegemaakt. Tijdens mijn derde studiejaar moet ik stage gaan lopen. Deze stage ga ik lopen op Curaçao.

Het begon allemaal met de stage bij een evenementenbureau. Eerste werkdag zat erop en ik dacht waar ben ik aan begonnen. Helemaal alleen word je op een kantoor gedumpt en gehopt en daar zit je dan… helemaal aan de andere kant van de wereld. Gelukkig was er iemand op het kantoor die erg veel medelijden met mij had dat ik continue tegen een zwarte muur moest aankijken.  Zijn naam was Jaap en het was een aardige vent. Hij vertelde mij dat hij binnenkort ook stagiaires krijgt en dat hij dan in het kantoor beneden zou gaan zitten. Hij nodigde mij uit om ook daar te komen zitten, zodat ik niet meer tegen die zwarte muur hoefde aan te kijken. Ook vertelde Jaap mij dat ze beneden het beste internet van de hele wereld hadden. Dit moest ik nog maar even aankijken dus ik besloot dat ik nog even een dagje boven bleef zitten.

Eenmaal beneden op kantoor

Het was allemaal toch wat aan de saaie kant om daar maar in je eentje te zitten met het uitzicht op een zwarte muur. Nee dat is inderdaad niet helemaal wat je verwacht als je stage gaat lopen op Curaçao. Je denkt dan meer aan mooie stranden en palmbomen, maar het blijkt deze verwachtingen worden niet altijd waar gemaakt. Voorzichtig liep ik het kantoor beneden binnen en vroeg of ik daar ook kon gaan zitten. Natuurlijk kan dat zei Jaap. Toen had ik nog geen idee dat dit het slechtste idee uit mijn leven zou kunnen worden. Laat duidelijk zijn ik heb het hierover zou kunnen worden. Dit betekent niet dat dit ook daadwerkelijk zo is. Jaap was een aardige vent en vroeg of ik een keer mee naar de wc wilde ik hoefde maar een blik te geven en hij zou achter mij aankomen. Het was namelijk tijd voor wat meer spanning op het kantoor. Plus ik was tenslotte op Curaçao dus zou het wel tijd zijn voor wat avontuur. Zo kreeg ik ook de les dat spannende momenten de momenten zijn waarop het eigenlijk niet kan.

Geen goed plan

Het slechtste idee was wel om stage te gaan lopen bij een evenementenbureau. Of eigenlijk meer het evenementenbureau waar ik stage liep. Ik weet natuurlijk niet hoe dat zit met andere bureaus. Aan een stagebegeleider die er nooit is en communiceert over de WhatsApp heb je natuurlijk niet zo heel veel. Wat het nog erger maakte is dat van mij werd verwacht dat ik om half 3 ’s nachts wel even ergens naar toe zou komen om te helpen opruimen. Er wordt verwacht dat je zomaar even je bed uit hopt midden in de nacht. Ik dacht bij mezelf dit ga ik niet doen, want het is ook niet veilig om als jonge meid alleen over straat te gaan midden in de nacht. Hoe dit verder gaat kunnen jullie lezen in mijn volgende blog.